<$BlogRSDURL$>

L2FProd 

Java ile masaüstü uygulama geliştiriyoruz ve görsel kütüphane olarak da Swing'i ( JFC ) seçtiniz ya da seçmeli mi diye inceliyorsunuz ama modern bir kullanıcı arayüzünün gerektirdiği bazı bileşenlerin eksik olduğunu düşünüyorsunuz. Bu noktada yardımımıza üçüncü parti bileşenler yetişiyor. Swing için bileşen üreten bir çok yazılım evi ve açık kaynaklı / özgür yazılım projeleri bulunmakta. Benim kişisel tercihim olan bir bileşen paketini tanıtmak istiyorum, SkinLF'yi geliştiren ekipten : L2FProd Common Components.

L2FProd Common Components, Swing'in içermediği fakat modern bir kullanıcı arayüzünde görmeye alışık olduğumuz çeşitli bileşenleri içermekte.

Özellik Editörü
Yazdığınız uygulama içerisinde önceden bilinmeyen sayıda özellik ( property ) içeren sınıflarınız varsa ve bunları kullanıcının düzenlemesine açmak istiyorsanız. Kullanabileceğiniz bir editör. Ayrıca JavaBean özelliklerini de düzenlemenize olanak verecek araçlara sahip.





Görev Paneli
Uygulamanıza Windows XP'de olduğu gibi görev yönelimli özellikler eklemek istiyorsanız ya da uygulama seçeneklerinizi bu türde bir bileşenle sunmak istiyorsanız kullanabileceğiniz bir bileşen. Farklı Windows 2000, XP ve Metal görünüm ve dokusuyla üzerinde çalıştığı işletim sistemine uygun görünüme sahip olabilmekte.





Seçenek Çubuğu
Mozilla FireFox ve benzeri bir çok modern uygulamanın seçenek editörlerinde seçenek gruplama için kullandığı bu çubuklardan sizde uygulamanıza koymak istiyorsanız bu bileşeni kullanmalısınız.







OutlookBar
Uygulamanıza MS Outlook'un sahip olduğu araç çubuğu benzeri bir bileşen koyarak kullanıcılarınızın uygulama modülleri arasında geçiş yapmasını istiyorsanız bu bileşeni kullanmalısınız.









Font ve Klasör Seçim Dialogları
Swing kütüphanesi içerisinde renk seçim, dosya seçim dialogları gibi standart dialoglar bukunmakla beraber eksik dialoglarda bulunmakta. Bu açığı kapatmak için L2FProd Font ve Klasör seçim dialogları sunmakta.







Diğerleri
Ayrıca özel bir bileşen olmamakla birlikte arayüz hazırlamayı kolaylaştıracak Panel, Base Dialog, İşlem barı ( ProgressBar ) gibi küçük başka bileşenlerde paket içerisinde bulunmakta.

ASL ile yayınlanan L2PFrod bileşen paketi hali hazırda l2fprod-common.dev.java.net üzerinde geliştirme sürecinde olmakla birlikte uygulamalarda kullanılabilecek kadar çalışabilir durumdadır.

0 Yorum:

Cevze, Java yazılım geliştirme ortamı ile ilgili konuları içeren bir Hakan Uygun weblogudur. Yapımında Blogger-Templates'den şablon kullanımıştır. Ayrıca Cezve resmi de mehmetefendi.com'dan alınmıştır.