<$BlogRSDURL$>

NetBeans 5.0 Beta 2 

Uzun zamandır hakkında bloglar okuduğum hatta bir tanede yazdığım NetBeans 5.0'ın özelliklerini son yayınlanmış beta sürümünde denemek için kurmaya karar verdim.

Normal şartlarda oldukça kolay olması gereken kurulum işlemleri biraz zamanımı aldı. Internette biraz tarama yapmam kurulum dokümanlarını okumam gerekti. Hatta bir adım öteye geçip sistem ayarlarında da küçük değişiklikler yapmam gerekti.





İlk izlenimlerim olumlu. Özellikle JBoss uygulama sunucu desteği beni pek memnun etti. Ayrıca JSP editörü için palet ve diyalog desteği de ilk bakışta beğendiğim bir özellik.

Henüz Netbeans 5.0'ın ağır topu Mattise GUI editörünü gerçek anlamda deneme fırsatı bulamadım ama ilk bakışta ilginç ve kullanışlı gözüküyor.

Fakat gördüğüm kadarıyla, kullanmaktan en fazla keyif alacağım iki temel araç, yeni olmamakla birlikte Netbeans 5 ile daha gelişen "Refactoring" ve "Collabration" modülleri.

3 Yorum:

Cevze, Java yazılım geliştirme ortamı ile ilgili konuları içeren bir Hakan Uygun weblogudur. Yapımında Blogger-Templates'den şablon kullanımıştır. Ayrıca Cezve resmi de mehmetefendi.com'dan alınmıştır.