<$BlogRSDURL$>

Etiket Düzenleyici 

İlk Firefox eklentim, Etiket Düzenleyici ( Tag Editor ) artık hazır. Peki ne işe yarar, nasıl kullanılır? Buyrun efendim...


Kurulum
1- Öncelikle eklentinin indirilip Firefox'a kurulması gerekecek, fakat şu anda Mozilla Update'de henüz yayın onayı bekliyor, yayınlanır yayınlanmaz duyuracağım... Fakat beta-tester olmak isteyenler burdan indirip kullanmaya başlayabilirler.
2- Eklentiyi kurup Firefox'u tekrar çalıştırdığınız da ilk olarak ayarları yapmanız gerekecek.

Ayarlar

1- Etiket Tipi
Öncelikle Etiket tipi seçilmeli. Technorati ve del.icio.us arasında en önemli ayrım hangi siteye gideceği. Yani seçime göre www.technorati.com/tag ya da del.icio.us/tag adreslerinden biri üretilecektir. Üçüncü seçenek ise del.icio.us hesabınız varsa ve blog'unuzu orda indeksliyorsanız işinize yaracaktır. Bu noktada yandaki alana gireceğiniz değer "tag" yerine kullanılacaktır. Örneğin del.icio.us/haky gibi.

2- Etiket Şablonu
Önce, ayraç ve sonra kısımları, etiket bölümü oluşturulurken sizin blogunuza uygun şekilde üretilmesi için gereken kodlamayı yazmanız içindir. Örneğin Öncesi <div id="tag"><b>tag:</b> ayraç , ve sonrası için de </div>

Bağ özellikleri ise üretilecek olan bağ kodunun sizin blogunuza daha uygun olaması için gerekebilecek ek özellikleri girebileceğiniz alandır. Örneğin class="activelink"

3- Etiket Listesi


Burdaki bölüme kullandığınız etiketler virgüllerle ayrılmış olarak listelenecektir. İsterseniz burdaki metni düzenliyerek kullandığınız etiketleri düzenleyebilirsiniz.


Etiket Düzenleyici

1- Araçlar ve Sağ fare menüsünden "Etiket Düzenleyici" seçeneğini seçtiğinizde açılacaktır.
2- Kullanmak istediğiniz etiketleri hazır listeden seçebilir ya da elinizle yazabilirsiniz.
3- "Hazırla" düğmesine bastığınızda ayarlar kısmındaki değerlere göre etiket kodları üretilecektir. Bu esnada ilk defa kullandığınız etiketler, etiket listesine eklenip saklanacaktır.
4- Üretilmiş olan kodu kopyalayıp, blogunuzun istediğiniz yerine yapıştırıyorsunuz.

Yapılacaklar
1- ".", "#" ve benzeri Düzenli İfade özel karakterleriyle ilgili hatayı düzeltmek
2- Etiket Listesinde sıralama
3- Birden fazla blog için farklı tag sistemleri kullanımı destekleyebilecek profil yapısı.

Fikir, öneri, yardım teklifi, hata bildirimlerinizi bekliyorum.

6 Yorum:

Cevze, Java yazılım geliştirme ortamı ile ilgili konuları içeren bir Hakan Uygun weblogudur. Yapımında Blogger-Templates'den şablon kullanımıştır. Ayrıca Cezve resmi de mehmetefendi.com'dan alınmıştır.