<$BlogRSDURL$>

SwingX 

Java masaüstü uygulamalarınızda kullandığınız JFC / Swing bileşenlerinin modern kullanıcı arayüzleri oluşturmaya yetmediği, yeni bileşenlere ihtiyaç duyulduğu malum. Bu boşluğu doldurmak için çalışan bir çok grup ve dolayısı ile üründe bulunmakta. Bu ürünlerden L2FProd'un Common Components'inden daha önce bahsetmiştik. SwingX de aynı amaçla yola çıkmış bir başka proje.

Bu projenin hedefi, Swing bileşen kütüphanesinde yer almayan, modern kullanıcı arayüzünün sahip olması gereken görsel bileşenleri oluşturmak ve hali hazırdaki swing bileşenlerinin özelliklerini geliştirmek.

Bu hedefe varmak için gereken bütün bileşenleri yeniden yazmak yerine hali hazırda yazılmış bulunan bileşenleri bir araya getirmek öncelikli tercih. Bu noktada L2FProd'un geliştiricisi Frédéric Lavigne'in de projeye destek verenlerden olduğunu belirtmek isterim*. Özellikle L2FProd bileşenleri ile benzerlik gösteren bileşenlere ekler yapmak hedefinde.



Şu an da proje kapsamında bulunan bileşenler ise şunlar :


Java 5 ve üzerinde çalışan SwingX kütüphanesi LGPL lisansı ile dağıtılmaktadır.

1 Yorum:

Cevze, Java yazılım geliştirme ortamı ile ilgili konuları içeren bir Hakan Uygun weblogudur. Yapımında Blogger-Templates'den şablon kullanımıştır. Ayrıca Cezve resmi de mehmetefendi.com'dan alınmıştır.